2012. január 24., kedd

FUN FACTS VI.

-Az autokat csomoan teleragasztjak mindenfele matricaval, amelyeket alapvetoen 3 kategoriara osztanek: 1. A focival kapcsolatos matricak, 2. Vallassal kapcsolatos matricak (igen, ebbol rengeteg van, ilyenek pl, hogy: Jezus, a mi urunk.), 3. Csaladtagokat abrazolo sematikus figurak, akik a kocsival utaznak. Ezek nagyon aranyosak, es eppen ezert Carlos pl. sosem ragasztana ilyet a meno kocsijara.. :D
art_01536_adesivo-da-familia-imagem2.jpg











Max ilyet: :D
adesivo_sw.jpg

-A brazil chates nevetes hahaha helyett rsrsrsrs. Ez a risos=nevetes(ek) szobol jon. Sokszor hasznaljak meg ezt is a nevetesre: kkkkkkk. :D

-Van a braziloknak egy egeszen furcsa intonacioja, foleg a noknek, de ferfiaktol is hallottam mar, az meg rosszabb. Amikor nagyon magyaraznak, valami elkepesztoen idegesito hangmagassagon beszelnek, amit inkabb sipitasnak hivnek. Olyan, mintha 2 hangszinuk lenne: a normalis, es ez az irracionalisan magas valami...  

-Bar az olaszokat nem verik a mutogatasban es a kulonbozo gesztusok hasznalataban, de a brazilok hadonaszasi tarhaza is meglehetosen szeles. Nehany fontosabb:

Thumbs up mutatasa allandoan, ha valami OK. Nagyon-nagyon sokszor hasznaljak.



thumbs-up.jpg

Dor de cotovelo szo szerint konyokfajdalmat jelent, ha valami miatt nagyon rossz kedved van (jellemzoen leginkabb feltekenyseg, vagy szerelmi banat), a konyokodre mutatsz, ezzel is utalva arra, hogy eddig valami ilyesmi pozban tamasztottad a pultot, es emiatt faj a konyokod (meg valoszinuleg a fejed is):

dor-de-cotovelo.jpg

Nem erdekel: felvaltva utogeted egymashoz a kezfejedet, ezzel jelzed, hogy a temat lezartnak tekinted, nem erdekel tobbet, leszarod, stb. (ez a fej! :D)

nao me importada.jpg



















Vai tomar no cu: nem szo szerinti forditasban: baszd meg! Ha valakinek ilyen szepet uzennel, ezt mutasd! De a kozepso ujj felmutatasat is ertik.

vai tomar no cu.jpg

O que que e??!! Mirol beszelsz?? Ez nagyon olaszos, de hasznaljak sokat itt is:

o que que e.jpg
-Koszones helyett legtobbszor a hogyleted felol erdeklodnek, pl. bemutatkozasnal is, erre valaszt nem feltetlen varnak. Szerintem a legtobbet ismetelt mondat lehet a ‘tudo bem?’ Braziliaban! :D Ha egy uzletbe belepsz, tudo bem fogad, ha telefonalsz, ez az elso kerdes, de meg emailben is tudo bem-eznek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése